donderdag 25 april 2024

Een gewaarschuwd motorrijder…

Traditiegetrouw ligt bij de politie rond de TT de focus op motorrijders en dit jaar is dat niet anders.

Vanaf vandaag wordt er door het hele land intensief gecontroleerd, maar met name op de snelwegen en provinciale wegen richting Assen. Er zijn veel eenheden ingezet om te controleren op snelheid, (verkeers)veiligheid en alcohol. Het is nu zelfs zo, dat iedereen die staande wordt gehouden standaard een blaastest moet ondergaan. Dit geldt overigens ook voor alle Britten die nu de boot afkomen.

Speciale attentie is er voor de zichtbaarheid van kentekenplaten. Braaf als jullie zijn, is dat natuurlijk allemaal dik in orde en hoeven we dus niet te vertellen dat je maar beter kunt zorgen dat je de boel op orde hebt.

De controles gaan door tot en met zondag, want wie na het feestje van zaterdagnacht op de motor gaat zitten, is vaak nog lang niet nuchter. Dat geldt dan voornamelijk voor die Duitsers en Engelsen, want wij nuchtere Nederlanders -de reputatie zegt het al- doen dat natuurlijk niet.

Overigens wordt ook gewaarschuwd voor de vele toeschouwers langs de weg op zaterdag. Met name rond Staphorst en Zwolle zit het publiek daar veel te dicht op de weg, kinderen spelen zelfs op de vluchtstrook en nu er een behoorlijk stuk driebaans is geworden, ligt naar verwachting de snelheid daar dit jaar hoger dan voorheen. Voor alle partijen geldt dus: oppassen en gedraag je, zodat de TT niet alsnog een naar staartje krijgt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen