vrijdag 26 april 2024

Edwards eerder klaar bij Forward Racing

Colin Edwards maakte al vroeg in het seizoen bekend dat hij het na dit jaar voor gezien houdt, maar nu blijkt dat de 40-jarige Texaan al voor het eind van het jaar stopt als rijder bij NGM Forward Racing. Al na Indianapolis zal de charismatische Amerikaan er niet meer bij zijn. 

Edwards kampt al tijden met rugklachten, die als reden gezien worden voor zijn sterk verminderde vorm. Diezelfde rugklachten voorkomen nu dat hij het seizoen 2014 uitrijdt. De keuze voor Indianapolis als laatste vertoning is een logische; het is zijn thuisrace, en op die manier kan hij perfect afscheid nemen van zijn fans. Het echte afscheid vindt overigens pas plaats op Valencia, waar Edwards nog één laatste race rijdt als wildcard, om op die manier ook zijn laatste seizoen met bijbehorende festiviteiten af te kunnen sluiten.

Zijn Forward Racing Yamaha zal na Indianapolis overigens bereden worden door Alex de Angelis, die al eerder voor het team reed.

Wat Edwards gepland heeft voor de toekomst is nog ongewis. Velen hopen op een rentree in het Superbike wereldkampioenschap, wat hij twee keer wist te winnen. Ook een testrol voor het in 2016 naar de MotoGP terugkerende Michelin behoort tot de mogelijkheden. Al heeft de Texaan daarnaast ook nog zijn Texas Tornado Bootcamp raceschool en shooting range, dus helemaal met pensioen zal Edwards sowieso niet gaan.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen