vrijdag 19 april 2024

Dus toch: de Yamaha MT-allroad

Scherp, daar bij Revzilla. Iemand bij Yamaha heeft per ongeluk al foto’s van de FJ-09 geüpload. En alhoewel ze razendvlug weer werden verwijderd, waren alle foto’s al gauw gedownload en zo is het geheim van Yamaha uitgelekt. De benaming FJ-09 zal een Amerikaanse typebenaming zijn, waarschijnlijk worden in Nederland en Europa andere letters gekozen. XT? MT-XT, of gewoon MT-A?

Dat geheim is de FJ-09, een allroad gebaseerd op de MT-09. Althans, de drieciliner is gehandhaafd, verder is er veel veranderd. Ongetwijfeld is de driecilinder ook aangepakt en meer op de allroad-rijder geënt. Verder zien we aanpassingen aan eigenlijk bijna alles. Van rijwielgedeelte tot zadel, stuur en kuipwerk, het is slechts de driecilinder-basis die doet terugdenken aan de MT-09. 

De gehele onthulling, voor zover we daar nu nog van kunnen spreken, zal op de EICMA in Milaan plaatsvinden. Maar nu deze nieuwe FJ al is onthuld, lijkt het wachten vooral op de nieuwe R1. Kom maar op!

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen