zaterdag 20 april 2024

Duizend euro boete voor inhalen agent

Een 29-jarige man reed ’s ochtends 175 kilometer per uur over de Zuiderzeeweg in Middenmeer en haalde daarbij een andere motorrijder in. Die haakte vervolgens met dezelfde snelheid aan, want de motorrijder was een motoragent in burger. Een boete van 1000 euro was het gevolg, zo schrijft NHNieuws.

De maximumsnelheid op die weg was 80 kilometer per uur. Met bijna 100 kilometer te hard kon de motorrijder dus zijn rijbewijs inleveren. Wellicht dacht de Poolse man dat hij er met zijn Poolse kenteken wel onderuit kwam. Niet alle boetes worden in EU-landen netjes betaald, zo schreven we laatst. Bij een staande houding moet de overtreder echter vaak alles contant aftikken en bovendien bleek de man al langer dan een half jaar in Nederland te wonen. Daarom komt de belastingdienst ook nog even langs voor een naheffing wegenbelasting.

Foto: ANP

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen