Ducati Team heeft moeite met Motegi

Door Redactie in Sport, vrijdag 01 Okt 2010 17:10
Hayden en Stoner zoeken naar goede set-up. m1azripsd2pk

De rijders van Ducati's GP-team hadden het vrijdag aardig druk met de lastige taak zich aan te passen aan het veeleisende circuit van Japan. Dit circuit, genaamd Motegi, wordt door velen gezien als één van de lastigste circuits van de kalender. Het is een veeleisend circuit en het team doet er dan ook alles aan om op tijd een goede set-up te vinden. Hoewel Casey Stoner minder moeite had om zich aan te passen, was het voor Nicky Hayden nog een hele uitdaging om meteen snelle ronden te rijden op dit Japanse circuit. Eerst was het een technisch probleem wat de Texaan ervan weerhield om goede resultaten te behalen en later raakte de Ducati-rijder zelfs nog betrokken bij een crash. Gelukkig bleef hij ongedeerd.

"De oefensessie begon niet echt goed. Ik had een probleem met de remmen van de Ducati en moest daarom al na één ronde weer terug naar de pitstraat", zegt Hayden. "Later ging het iets beter, maar ik maakte een fout in de haarspeldbocht waardoor ik de macht over de voorkant van de motor verloor. In eerste instantie wist ik nog overeind te blijven, maar crashte daarna toch nog. Ik baalde hiervan, want het kostte erg veel tijd."

Casey Stoner geeft aan dat het met hem iets beter ging tijdens deze eerste trainingsronde. "We hebben erg veel aandacht besteed aan de set-up van de motor en hadden er moeite mee om de juiste te vinden. De vraag is of we de motor nog voor morgen zo kunnen afstellen dat deze goed rijdt met een harde compound band. Hopelijk blijft het weer zo goed als dat het nu is, want we hebben nog veel dingen die we willen uittesten."

Foto: ANP

Gerelateerde artikelen