donderdag 28 maart 2024

Ducati Multistrada meer slagkracht in 2018

De California Air Resources Board (CARB) heeft documenten vrijgegeven waarin de 2018 Ducati Multistrada 1260 wordt gecertificeerd! Hierin zijn enkele interessante veranderingen te zien ten opzichte van de huidige Multistrada.

Volgens deze documenten van CARB zal de Multistrada 1260 gebruik maken van een 1262cc-motor, waarschijnlijk gebaseerd op de bestaande Testastretta DVT-krachtbron welke in de XDiavel wordt gebruikt. De Multistrada 1200 heeft standaard al 152 pk en de 1262cc XDiavel idem dito, waardoor je er logischerwijs vanuit kunt gaan dat Ducati het vermogen en de koppel van de Multistrada 1260 iets opschroeft.

Op de documenten worden naast de Multistrada 1260 nog twee versies gecertificeerd voor 2018: een S-variant en een Pikes Peak-editie. Beide modellen zullen dezelfde motor hebben als de basis Multistrada 1260.

Documenten als die van CARB laten helaas enkel motortechnische informatie zijn. We moeten dus wachten tot Ducati zelf met meer details komt over de motor in zijn geheel; wordt het enkel een blokwissel, of krijgen we een geheel nieuwe Multistrada? Reken er maar op dat de 2018 Multistrada 1260 op de EICMA-motorbeurs in Milaan onthuld zal worden in november.

Bron: CARB

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen