Ducati 959 Panigale Corse?

Door Nick in Nieuws, woensdag 13 Sep 2017 11:09
Er staat een extratoffe 959 Panigale op stapel! 2018 Ducati Corse

De Californische emissiepolitie is altijd een dankbare bron voor geruchten, roddels en zo af en toe een kijkje in de toekomst. Zo bleek uit gegevens van het CARB dat Ducati voor 2018 een 959 Panigale Corse gehomologeert heeft.

Volgens velen is de kleine Panigale - of dat nu de 899 was of de 959 is - de betere van Ducati's sportmachines. Met hun lager gewicht en veel beter te bevatten vermogen zijn ze puurder in hun rijden en je krijgt dezelfde schone looks en mooie soundtrack erbij cadeau. Enig nadeel bleef toch wel de relatief standaard speeltjes in het rijwielgedeelte. Hij is 'maar' uitgerust met een Showa BPF-voorvork, Sachs-achterschokbreker en gegoten Brembo P4-klauwen. Echt niet het minste materiaal, maar een Corse-uitvoering zou een flinke upgrade zijn.

Ducati kennende zou het veerwerk goed uit Zweedse schappen gehaald kunnen worden en behalve Öhlins-vering kun je er ook donder op zeggen dat de remmerij van een slagje hogere kwaliteit zal zijn. Wat te denken van een paar M50 monoblock-Brembo-klauwen zoals we al op de grotere Panigales zagen. Als klap op de vuurpijl zou er wellicht net dat er stukje betere elektronica - Ducati maakte het verbeterde elektronica pakket als upgrade beschikbaar voor recente 1199 en 1299 Panigales.

Kortom, alles om de flitsende - wat heet? - kleine Panigale net nog dat beetje beter te maken. Voor nu hebben we enkel af te wachten, maar aangezien de EICMA in november alweer op de de agenda staat, zullen we er waarschijnlijk tegen die tijd meer over weten. We houden je op de hoogte.

Foto: Ducati

Motorbase

2016 Ducati Panigale 959
Ducati Panigale 959
Cilinderinhoud 955 cc
Vermogen 157 pk
bouwjaar 2017
Tags:

Gerelateerde artikelen