vrijdag 29 maart 2024

Driften met nieuwe Can-Am Spyder F3-S

Krijg je ooit in je leven nog eens de kans een Can-Am Spyder te rijden, pak ‘m dan met beide handen ferm aan en laat je verrassen. Zeker als de geboden Can-Am Spyder van het nieuwe type F3-S is, want daar kun je nu ook mee driften dankzij een toegevoegde Sport-modus.

Can-Am Spyders zijn raar, en menig motorrijder zal zijn neus er zijn leven lang voor ophalen, maar erop rijden is een ervaring die je jezelf best mag gunnen. Nee, het is geen motor. Het is nog eerder een straatlegale sneeuwscooter en tegen een rit daarop zeg je zo gauw geen nee, toch?

De nieuwe Spyder F3-S heeft voor komend modeljaar een Sport-modus gekregen, die de tractieregeling uitzet terwijl het Stability Constrol System actief blijft. In theorie betekent dat dus dat – met name – de achterband grip kan verliezen, zonder dat de voorwielen ook aan het glijden slaan; driften dus. Ook wel powerslides. Of ook gewoon ‘dolle pret’ genaamd.

Ieder ander model Spyder krijg je overigens ook aan het glijden. De voorremmen zijn namelijk significant sterker dan de enkele schijf en klauw in het achterwiel, waardoor bocht uit in de eerste versnelling met de rem tegen de stuit even goed zorgt voor een gierende achterband. Maar behalve dat het waarschijnlijk de achterrem en koppeling sloopt, grijpt de tractieregeling vroeg of laat toch best lomp in. 

Kort om, de nieuwe F3 maakt de Spyder nog net even wat leuker.

Foto: Can-Am

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen