donderdag 18 april 2024

Drama in Moscow

Andrea Antonelli is gisteren om het leven gekomen tijdens de Russische WK Supersport-race op de Moscow Raceway. Antonelli kwam aan het einde van de eerste ronde ten val en is daarbij, op hoge snelheid, geraakt door een collega. De Italiaan werd met zwaar hoofdletsel overgebracht naar het circuitziekenhuis waar hij korte tijd later overleed.

Antonelli reed zijn eerste EK Superstock 600-wedstrijd in 2005 op Valencia. Zijn eerste podium pakte hij in datzelfde seizoen op Assen. Ook zijn enige overwinning behaalde hij op het TT Circuit tijdens de STK600-race in 2007. Via het EK Superstock 1000-kampioenschap (vier podiums in vier seizoenen) kwam hij uiteindelijk anderhalf seizoen geleden in het WK Supersport terecht.

Hij sloot 2012, enigszins teleurgesteld, af als tiende. Dit seizoen ging het beter. Uitgezonderd Monza eindigde hij steeds in de top-10 met als beste klassering de vierde plaats op Aragon. De vierde startplaats in Moskou was zijn beste, en helaas ook zijn laatste, kwalificatie ooit.