vrijdag 29 maart 2024

Doet Van der Mark het weer?

Het was vorig jaar best wel een verrassing dat Michael van der Mark zo goed voor de dag kwam in Suzuka, tijdens de legendarische acht uren. De voor de Japanse merken belangrijke endurancewedstrijd werd gewonnen door MuSASHI RT HARC PRO, waar de Rotterdammer deel van uitmaakte. Dat Van der Mark duidelijk geen reserverol (zo was ie vooraf aangesteld)  binnen het team hoefde te hebben, liet de Suzuka-debutant gelijk zien door zijn snelheid op een dikke superbike. Van der Mark paste zich snel aan aan de Honda CBR1000RR Fireblade en reed onder meer in de kwalificatie een snellere tijd dan zijn teamgenoten Takumi Takahashi en Leon Haslam, waardoor hij de superpole (die door weersomstandigheden werd vervangen voor een gewone kwalificatie) mocht rijden. 

Ook in de race hield Van der Mark zich kranig en de derde trainingstijd bleek een voorbode te zijn op de goede racepace die hij bezat. Samen met Haslam en Takahashi kreeg de Nederlandse Supersport-coureur het zelfs voor elkaar om na acht uren als eerste over de streep te komen. Dat ging overigens niet heel gemakkelijk. Hoewel het drietal continu om de overwinning streed, had MuSASHI RT HARC PRO slechts zeven seconden voorsprong op de nummer twee op het moment dat het laatste uur inging. 

De 2014-editie belooft overigens weer veel spektakel op te gaan leveren, want er doen evenals vorig jaar een behoorlijk aantal topcoureurs mee. Wat te denken van WK Superbike-coureur Jonathan Rea, Moto2-coureur Dominique Aegerter (als teamgenoot van Haga en Kagayama), Suzuki’s testcoureur Randy de Puniet, BSB-ster Josh Brookes en uiteraard ook weer Michael van der Mark met Leon Haslam. Dat vorig jaar geen eenmalig sterk optreden van onze landgenoot was, bleek overigens gelijk duidelijk na de eerste trainingen op het Japanse circuit. Van der Mark noteerde namelijk de snelste tijd tijdens de kwalificatie met een 2.07,839 . Hij was daarmee zelfs bijna een seconde sneller dan voormalig MotoGP-coureur Randy De Puniet. Dat belooft dus nog wat voor de daadwerkelijke acht uren van Suzuka. De race begint overigens zondag om 11.30 uur in Japan. Wij als Nederlanders zullen daarom vroeg moeten opstaan, aangezien het betekent dat voor ons de start om half drie ’s nachts (zaterdag op zondag) is.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen