vrijdag 19 april 2024

Dode tijdens derde Dakar-etappe

Helaas is evenals vorig jaar een dode (de Belg Eric Palante) gevallen bij de motorrijders van de Dakar Rally. Het betreft Michal Hernik, een 39-jarige Pool. De KTM-rijder uit Krakau was debutant en ging het grote avontuur aan met vriend Pawel Stasiaczek. Hernik stond na de tweede etappe op een 84e plek in het algemeen klassement. Zijn lichaam werd levenloos aangetroffen op veertien kilometer van de finish in Chilecito. Hij had zijn helm af en bevond zich driehonderd meter van de route. Volgens de organisatie had Hernik geen externe verwondingen en verwacht dan ook dat hij niet omgekomen is door een ongeluk. De doodsoorzaak wordt onderzocht. Hernik is de 24e deelnemer die de dood vindt tijdens de rally. Sinds de Dakar zich op Zuid-Amerikaanse bodem bevindt (sinds 2009), is het de vijfde deelnemer die overlijdt tijdens de wedstrijd.

Foto: ANP Foto   

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen