Dit is Harley's nieuwe Roadster

Door Nick in Nieuws, dinsdag 19 Apr 2016 11:04
Een Sportster, maar toch ook weer niet. Harley Davidson Roadster

Alsjeblieft, dank je wel. Harley-Davidson zet eventjes een nieuw model neer: de Harley-Davidson Roadster. En ondanks dat de basis inderdaad een Sportster 1200 is, wil HD benadrukken dat de Harley-Davidson Roadster in géén enkel hokje te plaatsen is.

Misschien wat overdreven te zeggen dat de Roadster in geen enkel hokje te plaatsen is, want hij trekt duidelijk wat inspiratie uit het retro-hoekje van de motorbranche. Een vleugje café racer, maar dan met een dik 1202cc V-twin motorblok. Verder hebben ze in Milwaukee hun best gedaan om voldoende zwart toe te voegen om het ruwe uiterlijk te onderstrepen. Prima gelukt, toch?

De zithouding is ietwat sportief, maar de hele motor is sowieso ook meer gericht op 'performance' dan de gemiddelde Sportster. De lekker eigenwijze nieuwe teller prijkt midden op de kroonplaat en de nieuwe wielen sluiten perfect aan bij de look.

BLING VALT MEE
Het uitlaatsysteem oogt ook wat racy, maar ook weer niet té, want het blijft immers een Harley. Overigens hebben ze in Milwaukee wel door dat deze HD voor een net wat ander publiek is dan hun gewoonlijk cruisers, te merken aan de volgende zin in het persbericht: "De pijpen zijn van chroom, maar dankzij de gesleufde zwarte demperschildjes valt het qua bling heel erg mee." En dat wordt gewaardeerd.

Terugkomend op dat de Harley-Davidson Roadster in geen enkel hokje te plaatsen zou zijn; dat is gewoon niet waar. Het is een coole Amerikaanse Retro-V2, een café racer-achtige. In dat hokje past 'ie perfect, maar dat is geen verkeerd hokje om in geplaatst te worden.

De HD Roadster krijgt een vanafprijs van € 14.500 en is verkrijgbaar in het rood, zilvergrijs, glanzend en matzwart.

Foto's: Harley-Davidson

Tags:

Gerelateerde artikelen