Dit is de nieuwe Goldwing!

Door Redactie in Nieuws, donderdag 21 Sep 2017 14:09
Gelekt vanuit Tokyo. Honda Goldwing 2018 gelekt

Kijk toch eens aan! Gelekt vanuit de persmap die journalisten binnenkort gaan krijgen op de Tokyo Motorshow. Het is de nieuwe Goldwing, een radicale update na jaren van stilstand. En dat is goed nieuws!

De nieuwigheden? Nou, de soortgelijke telelever-constructie van BMW is absoluut interessant. Dit is gekoppeld aan semi-actieve demping, onderdeel van het omvangrijke elektronicapakket. Bochten-ABS, tractiecontrole en naar verluid zelfs instelbare motorrem behoren tot de standaarduitrusting.

Het is overduidelijk dat de ouderwetse bolle vormgeving is ingeruild voor strakkere en meer sportieve lijnen. De snuit, met LED-verlichting, is spitser net zoals de spiegels, koffers en het kuipwerk. Dat kuipwerk lijkt net een stukje hoger opgetrokken te zijn boven het motorblok, waardoor er meer zicht is op de smakelijke zescilinder. Die zescilinder komt naar verluid standaard met DCT

Qua comfort aan boord gaat de Goldwing eindelijk met de tijd mee. Uitgebreide mobiele connectiviteit en multimedia-mogelijkheden zijn standaard, net zoals een elektronisch verstelbare ruit. Het is opvallend dat Honda wel blijft kiezen voor een rijkdom aan knopjes, terwijl concurrent BMW die ietwat probeert in te perken met een multifunctioneel stuurwiel.

Aan z'n zijde brengt Honda ook een nieuwe Goldwing Bagger. Meer foto's vind je hier

Wanneer we meer weten, hoor je het!

 

Motorbase

2017 Honda Goldwing
Honda GL1800 Gold Wing Dual C-ABS
Cilinderinhoud 1.832 cc
Vermogen 118 pk
bouwjaar 2017
m1ezt93s525s
Honda GL1800 GoldWing
Cilinderinhoud 1.832 cc
Vermogen 118 pk
bouwjaar 2001

Gerelateerde artikelen