vrijdag 19 april 2024

Despres profiteert van rampdag Coma

Een rampdag heeft Marc Coma in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally 2012 getroffen. De Spaanse motorcoureur begon als koploper aan de rit van Nasca naar Pisco in Peru maar verdwaalde onderweg. Zijn Franse rivaal Cyril Despres, eveneens rijdend op een KTM, profiteerde en nam de eerste plaats weer over.

Despres, die de leiding vrijdag verrassend kwijtraakte, was uit op revanche. Hij reed sterk en zette zijn achterstand van anderhalve minuut op Coma om in een ‘virtuele’ voorsprong. Net toen de Spanjaard ter verdediging gas begon te geven, raakte hij het spoor in het zand bijster. Zijn kans op de eindzege in de 33e editie van het woestijnevenement lijkt daarmee verkeken.

Het sluitstuk naar Lima is een ommetje van 29 kilometer. Despres koestert nu een marge van ruim elf minuten op Coma en kan de motor zondag bijna naar de finish duwen. Voor Coma sloeg het noodlot na 207 van de 275 kilometer toe. Hij reed verkeerd en zag zijn fout pas minuten later in. Eenmaal terug op de route was er geen redden meer aan.

De etappewinst was voor de Portugees Helder Rodrigues, die Despres 47 seconden voorbleef. Frans Verhoeven eindigde als achtste op 6.38.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen