vrijdag 19 april 2024

Despres neemt leiding weer over UPDATE

UPDATE 11-1-2012
Cyril Despres, Marc Coma en Joan Barreda Bort hebben samen met andere coureurs een tijdstraf van 15 minuten gehad vanwege een blokwissel. Hierdoor is Helder Rodrigues de etappewinnaar geworden. Verhoeven eindigde door deze tijdstraffen als vijfde. In het algemeen klassement blijft Despres leider.

BERICHT 11-1-2012
Cyril Despres heeft bij de Dakar Rally wederom de leiding genomen. De 37-jarige KTM-rijder was in de negende etappe, van Antofagasta naar Iquique (Chili) over 556 kilometer, bijna 4 minuten sneller dan de Spanjaard Marc Coma. De Spanjaard Joan Barreda Bort werd op 8.28 derde.

Despres heroverde zodoende de koppositie van Coma, die juist maandag zijn Franse rivaal had ingehaald. De marge bedraagt nu 2.28 in het voordeel van Despres. De Portugees Helder Rodrigues (Yamaha) moet als nummer drie al bijna een uur (59.19) goed maken.

Frans Verhoeven was de beste Nederlander. Hij eindigde als negende op 18.46 van Despres. Henk Knuiman verloor bijna een uur op de etappewinnaar en zakte in het klassement naar de 22e plaats. Verhoeven staat negentiende, op bijna vier uur van Despres.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen