vrijdag 29 maart 2024

Despres neemt afstand

Cyril Despres is in de elfde etappe van de Dakar Rally uitgelopen op zijn Spaanse rivaal en merkgenoot Marc Coma. De klassementsaanvoerder pakte tijdens de rit van Arica in Chili naar Arequipe in Peru twee minuten. Depres verzekerde zich donderdag op zijn KTM ook van de dagprijs, zijn vierde. Hij bleef de Spanjaard Gerard Farrés, eveneens KTM, 1.39 voor. Coma arriveerde als de derde vóór de Fransman Johnny Aubert en landgenoot Joan Barreda (Husqvarna).

Beste Nederlander was Frans Verhoeven (Sherco), elfde op 10.54. Het ging ‘keigoed’, vond Verhoeven. “Het was best een mooie special. Alleen wel met megaveel fesh-fesh. Al vrij snel kwam Farres langs, die achter mij was gestart. Die kon ik niet goed bijhouden. Maar even later ben ik Pain gepasseerd en die kon mij weer niet bijhouden.”

Henk Knuiman is tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally opnieuw in de top twintig geëindigd (achttiende). Omdat het traject technisch was, kon Knuiman een hoog tempo rijden. Hij had vanwege de toch nog lagere snelheid gelukkig minder last van zijn arm.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen