donderdag 18 april 2024

Derde zege voor Deroue

Afgezien dat de zon op de Sachsenring scheen en de baan aardig opdroogde, startte de coureurs van de Red Bull Rookies Cup allemaal op regenbanden in de eerste race. Deroue had een zeer goede start en nam in de eerste bocht al de leiding voor de Duitser Willi Albert en polesetter Niccolo Castellini. Dit was van korte duur, want Albert, Castellini en Lukas Trautman haalden de Nederlander al tijdens de eerste paar ronden in.

In de  vijfde ronde kwam Castellini ten val. Deroue zette bij. Hij kon Trautman weer terugpakken en ging de strijd aan met de leider van dat moment, Albert. Achter hen barstte een duel los tussen Karel Hanika en Trautman om de derde plaats. Daarachter gunden klassementsleider Florian Alt en de nummer twee in het kampioenschap Phillip Oettl elkaar geen centimeter asfalt.

Albert en Deroue reden weg van Hanika. Deroue nam in de voorlaatste ronde de leiding over van Albert, maar de Duitser sloeg terug en nam de leiderspositie weer over. Totdat Albert even te wijd ging. Deroue zag zijn kans schoon en kon binnendoor komen, waarna hij als  eerste over de finish kwam!  Met achter hem Albert op plek twee en Hanika op de derde plaats. Trautman pakte de vierde plek voor Alt, Marcos Ramirez, Oettl, Hafiq Azmi, Stefano Manzi en Aaron Espana. Livio Loi kwam als twaalfde over de eindstreep.

In het kampioenschap staat Alt met 144 punten op kop voor Oettl (134). Deroue heeft nu 132 punten op de derde plaats.