zaterdag 27 april 2024

Den Haag maakt zich op voor massale intocht

Oh jee, oh jee. Ondanks massaal verzet heeft de Tweede Kamer z’n kop in het zand gestoken en ingestemd met de verhoging voor de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting, die van 25 naar 40 jaar gaat. Maar daarmee is de kous nog niet af, want de Eerste Kamer behandelt het voorstel volgende week. 

 

Om nog een laatst groots signaal af te geven, rijden vandaag vanuit zeven grote verzamelplaatsen liefhebbers van youngtimers en klassiekers naar Den Haag. Ze zijn vanzelfsprekend niet blij met het naderende onheil, dat ze belasting moeten gaan betalen voor auto’s en motoren die als pure liefhebberij worden gehouden. Vele eigenaren zijn dubbel de klos, omdat ze meerdere auto’s of motoren bezitten die weliswaar hooguit enkele keren per jaar op de openbare weg komen, maar waarover ze wel volledige belasting zullen gaan moeten betalen. In hun ogen, en in die van ons, worden ze bestraft voor het bezitten en in stand houden van cultureel erfgoed.

 

Wil je nog last-minute aansluiten? Dat kan natuurlijk. Meer informatie vind je op de website van de Motorrijders Actie Groep.

 

Update 11:25:

 Dat de stoet ook daadwerkelijk onderweg is, zien we aan de file-informatie!

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen