vrijdag 29 maart 2024

Demo Classic Oldebroek

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Demo Classic op het Vree-circuit van Oldebroek gehouden. Er is nog geen officiële startlijst, maar voormalig GP-winnaars Jan de Vries en Aalt Toersen hebben zich in de 50cc klasse aangemeld. In de hoogste klasse (500cc) zullen Wil Hartog en Marcel Ankoné aan de start verschijnen.

Bijzonder is dat tijdens deze dag het Yamaha Classic Racing Team van Ferry Brouwer aanwezig zal zijn. De vroegere fabrieksmonteur bij Yamaha en latere importeur van Arai-helmen bestiert dit raceteam. Brouwer bezit een groot aantal originele Yamaha-racers uit de jaren ’60 en ’70. Met behulp van een aantal echte motorsportliefhebbers worden de motoren in topconditie gehouden. Vaak worden oude racemotoren uitsluitend tentoongesteld, Brouwer laat ze doen waarvoor ze ooit zijn gemaakt: knallen op het circuit!

Brouwer neemt een aantal zeer gerenommeerde coureurs mee naar Oldebroek, zoals de Brit Chas Mortimer (7 keer GP-winnaar), de Duitser Dieter Braun (tweevoudig wereldkampioen) en Jos Schurgers.

Op de foto van Jan Boer staat Chas Mortimer.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen