De unieke race-ready Ninja ZX-10RR ook in 2018 beschikbaar

Door Sharon in Persberichten, maandag 09 Okt 2017 11:10
Nadat Jonathan Rea zijn derde WSBK titel op rij binnen heeft gesleept introduceert Kawasaki de 2018 Ninja ZX-10RR, een unieke race ready Superbike die geschikt is voor het circuit en de openbare weg! Persbericht 2018 Kawasaki ZX-10RR

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

De exclusieve Ninja ZX-10RR gaat gehuld in de kenmerkende “Winter Test” kleuren van het Kawasaki Racing Team en zit boordevol hoogwaardige upgrades die maximale prestaties mogelijk maken voor zowel een professionele coureur als een gewone rijder. Als eerste werd het hart van de Ninja ZX-10RR aangepakt door de klepstoters te voorzien van een DLC coating voor minder frictie en werden de carters extra verstevigd. Verder werd de cilinderkop aanpast, waardoor er direct “hete” nokkenassen geplaatst kunnen worden. De KQS Kawasaki Quick Shifter werd uitgebreid en kan voor zowel op- als terugschakelen gebruikt worden. 

Het chassis kreeg een enorme upgrade in de vorm van gesmede aluminium Marchesini wielen die het onafgeveerde gewicht aanzienlijk verlagen. Voor de remmen werd er gekozen voor de absolute top, namelijk Brembo M50 monobloc remklauwen, gegroefde Brembo schijven en een radiale Brembo rempomp met gevlochten remleidingen. De revolutionaire Showa BFF voorvork en horizontaal geplaatste achterschokdemper bieden vele instelmogelijkheden voor een ideale setting. 

Ook op het gebied van elektronica is Ninja ZX-10RR ongekend compleet. Dankzij de unieke zesvoudige IMU worden de onderstaande elektronische middelen haarscherp aangestuurd.

KCMF - Kawasaki Cornering Management Function S-KTRC - Sport-Kawasaki Traction Control

KEBS - Kawasaki Engine Brake Control KLCM – Kawasaki Launch Control Mode

KIBS – Kawasaki Intelligent anti-lock Brake System Instelbare Power Modes

 

De 2018 Ninja ZX-10RR is deze maand al beschikbaar vanaf € 22.999,-

Kijk voor meer informatie en een dealer in uw regio op www.kawasaki.nl.

Motorbase

2017 - Kawasaki ZX10RR
Kawasaki Ninja ZX-10RR
Cilinderinhoud 998 cc
Vermogen 210 pk
bouwjaar 2017
Tags: zx-10rr, kawasaki,

Gerelateerde artikelen