vrijdag 29 maart 2024

De sigaar rijdt!

Ruim twee maanden geleden maakte Aalt Toersen de eerste meters met zijn recordmachine, waarmee hij eind augustus op de zoutvlakte van het Amerikaanse Bonneville een aanval wil doen op het snelheidsrecord in de 50cc-klasse. Die eerste test was toen puur om te kijken of het ding berijdbaar was. Dat bleek het geval te zijn en vervolgens kon worden begonnen met de bouw van de stroomlijn. Die is nu bijna klaar, slechts het ruitje ontbreekt nog. Dat wordt in Duitsland gemaakt en zou maandag worden aangeleverd. De test stond gepland voor maandagavond en werd daarom zonder ruitje gedaan. 

Ondanks een vrij stevige zijwind bleek de machine met kuip ook goed handelbaar te zijn. Na een paar ronden op de baan van de RdW in Lelystad kwam er een voortijdig eind aan de test vanwege een vastloper van het 50cc-tweetaktblokje. Toersen: “Ik heb geen idee waarom het blok is vastgelopen. Op de testbank heeft het al vele uren zonder problemen gedraaid.” 

Een mogelijke oorzaak zou een tekort aan lucht kunnen zijn. Daar wordt de komende dagen naar gekeken. Een heel geïnteresseerde toeschouwer bij de test was tweetaktgenie Jan Thiel, die enige tijd in Nederland doorbracht en onder andere de TT van Assen bezocht en afgelopen zondag bij de Jamathidag was. Vandaag vliegt hij weer terug naar zijn woonplaats in Thailand.


Jan Thiel en Aalt Toersen hadden natuurlijk genoeg te bespreken

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen