vrijdag 29 maart 2024

De MV Agusta Brutale 800RR

De nieuwste Brutale 800RR van MV Agusta doet zijn RR-status eer aan en pakt flink uit met 140 pk. Er zijn genoeg literzware nakeds die dat ternauwernood halen. Ondanks alle financiële problemen bij de Italiaanse motorfabrikant stak het flink wat tijd in het driecilinderblok. Het trilt minder, produceert door een nieuwe cilinderkop flink minder (tot 50%) mechanische herrie, haalt de Euro 4-norm en pakt mooier op dan voorheen.

Het inwendige werd flink aangepakt met een nieuwe nokkenaskettingspanner, nokkenas, carterdeksels, startmotor en kleppen. Nieuwe tandwielen in de versnellingsbak moeten het schakelen versoepelen en een standaard autoblip-quickshifter brengt het schakelen terug tot naar boven en beneden trappen zonder koppeling. Om alle geweld in toom te houden monteert MV Agusta een achtvoudig instelbare stuurdemper.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen