donderdag 28 maart 2024

De Kawasaki Z900

Eigenlijk was het al eerder bekend, maar zojuist onthuld op de EICMA: de Kawasaki Z900. De Kawa krijgt onder meer een bekrachtigde koppeling met slipperfunctie en een meervoudig instelbaar display. Ook goed om te weten is dat de eerste vijf versnellingen relatief kort zijn (dus denk aan je rijbewijs met dat voorwiel…) terwijl de zesde versnelling als overdrive is. 

Dat het Trellis-frame slechts 13,5 kilo weegt, wisten we al, maar dat de nieuwe aluminium swingarm voor nog meer gewichtsbesparing zorgt niet. Als laatste de achterschokdemper. Die is horizontaal geplaatst en daarmee claimt Kawasaki een dat het gewicht van de motor mooi gecentraliseerd is en dat helpt bij een neutraal stuurgedrag. De nieuwe Z900 staat begin 2017 in de showroom voor een nu nog helaas onbekend bedrag…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen