donderdag 18 april 2024

De Hayabusa wordt niet meer geproduceerd

Suzuki heeft de productie van de Hayabusa stopgezet. Oef. De Japanners hebben de legendarische motor nooit Euro5-klaargemaakt en dat betekent dat ie in 2019 met geen enkele uitzondering nog in Europa nieuw geleverd mag worden. Alle voorraad die rest, wordt naar Noord-Amerika verscheept om daar alsnog een nieuw baasje te zoeken.

Hoewel de motor al een tijdje niet meer in de showrooms stond, is dat toch even slikken. Begin dit jaar repten we nog over een nieuwe Hayabusa die volgens insiders op komst is. Het hyper-toersegment heeft met dank aan de H2 van Kawasaki weer een flinke opleving gekregen en een turbo-geblazen Hayabusa lijkt nog altijd een logische stap. Enkele bronnen verklaren nog steeds dat Suzuki eind 2019 met die nieuwe Hayabusa komt, maar het blijft toch een beetje gissen. Hoe dan ook; wij duimen ervoor.

Klik hier  voor een achtergrond-artikel over de Hayabusa.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen