donderdag 28 maart 2024

De duimstok als bananenschil

Elke motorrijder weet waarom het verstandig is om het wegdek af te speuren. Op zoek naar een olie- of dieselspoor, nare lengterichels, putdeksels of andere gladdigheden. Dat dat bepaald geen onnodig kwaad is, blijkt wel uit een ongeluk dat deze week in Gelderland plaats vond.

Een 26-jarige man uit Rhenen pakte in Veenendaal een oprit naar de A12. Hij zag hierbij een duimstok, die op het asfalt lag, over het hoofd. Het gevolg laat zich raden; de man verloor de controle over z’n motor, ging onderuit en kwam in de berm tot stilstand. Daar kwam hij helaas niet zonder kleurscheren af. Hij raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. 

Alle automobilisten die wel eens iets los op een aanhanger leggen zijn bij deze dan ook nog maar eens gewaarschuwd: voor een motorrijder kan het allerkleinste gladde obstakel al een ware valkuil zijn!

Foto boven: archiefplaatje van Randy Mamola die zojuist over een bananenschil, duimstok of dieselspoor is gereden…

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen