donderdag 18 april 2024

Dakar etappe 5: Robert van Pelt, wie?

Hoewel Marc Coma deze vijfde etappe wint, voor Viladoms en Rodrigues, zijn binnen het paddock vele ogen gericht op Robert van Pelt. Fabrieksrijders willen weten wie hij is en ook de teambazen informeren her en der. Ze hadden het kunnen weten, want Van Pelt liet vorig jaar ook al op soortgelijke wijze van zich horen en is hierdoor, zeker gezien z’n leeftijd, een serieuze topper voor de toekomst.

In de loodzware etappe, waarin bijna elke deelnemer geweldig in de fout gaat en het aantal uitvallers weer is verhoogd, blijft Van Pelt uiterst koel. De etappe, die helaas deels werd afgelast vanwege protesten van de bevolking, blijkt een kolfje naar de hand van Van Pelt. Hij komt op 37 minuten van Coma binnen, en  is daarmee sneller dan etappewinnaar Duclos en vele andere toppers.

Wederom ook lof voor Knuiman en Vogels, die als 18e en 19e over de meet komen. Ze schuiven na een herrangschikking van de stand beide nog een plaatsje op. Ze moeten 48 minuten prijsgeven op Coma, en dat is gezien de etappe ook gewoon een keurige prestatie. Knuiman oogt daarbij ook nog fit, terwijl Vogels toch meer fysieke problemen begint te krijgen. Hij heeft zich vanwege een sleutelbeenbreuk niet optimaal kunnen voorbereiden, hopelijk blijven grote problemen uit.

Bas Nijen Twilhaar moet twee uur toegeven op Coma, hij verslikte zich in het gedeelte van de etappe waarin het merendeel van de deelnemers het spoor kwijt raakt. Één checkpoint blijkt zo moeilijk te vinden dat de kilometers daaromheen een zwerm van quads, vrachtwagens, auto’s en motoren wordt. Voor de motorrijders levert dat wat gevaarlijke situaties op. Richard de Groot komt op z’n Honda uiteindelijk op drie uur en veertig minuten binnen.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen