donderdag 28 maart 2024

Daimler wil MV Agusta kopen

Het moederbedrijf van Mercedes-Benz wil een meerderheidsbelang kopen in MV Agusta, zo meldt de Duitse krant Handelsblatt in dit artikel. Het lijkt populair onder autofabrikanten om een motormerk te bezitten. Zo heeft Audi in 2012 Ducati gekocht, en sindsdien zien we veel samenwerking tussen Audi en Ducati. Eerder werkte Daimler al veel samen met Ducati, zo brachten ze zelfs een ‘Diavel AMG-editie’ uit.

Nu Ducati dus in handen van Audi is lijkt Daimler haar pijlen op MV Agusta te richten. Het zou de zoveelste keer zijn dat MV Agusta in buitenlandse handen valt. Zo maakte voormalig eigenaar Claudio Castiglioni eerder al een flinke klapper door het merk voor veel geld aan Harley-Davidson te verkopen, en het later weer voor een symbolisch bedrag terug te kopen toen de zaken erg slecht gingen. Inmiddels is het merk weer opgeleefd en staat zoon Giovanni aan het hoofd, die na het overlijden van vader Claudio de scepter zwaait. 

De eventuele overname lijkt een beloning voor MV Agusta, die sinds enkele jaren de productielijn flink hebben uitgebreid en zich meer richten op betaalbare modellen, waar ze voorheen vooral exclusieve dure motoren produceerden. De overname kan gaan met een beursgang in 2015, waarna Daimler een meerderheidsbelang kan kopen. Er zijn echter ook berichten dat de zakenfamilie Castiglioni maar 30 procent van de aandelen wil verkopen.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen