Custom: Yamaha Son of Time - Chronos Joyride

Door Nick in Custom, maandag 19 Jun 2017 14:06
Een nieuwe custom uit de stal van Yamaha en TW Steel. Ironwood Custom Motorcycles Chronos Joyride

Vorig jaar nog beviel de samenwerking van Yamaha met Nederlands horlogemerk TW Steel van de gave Son of Time op basis van de XV950R. Blijkbaar was de samenwerking voor de merken een succes, want de volgende Son of Time werd gisteren gepresenteerd bij Republic Moto in Rotterdam.

De op de XSR700-gebaseerde en door Ironwood Custom Motorcycles gebouwde Son of Time ‘Chronos' Joyride’ blinkt uit in eenvoud, behalve natuurlijk die waanzinnige, over the top Kineo-spaakwielen. Verder kun je – in al zijn eenvoud – niet om de MT10-USD-voorvork heen, met die dikke radiale remklauwen. Aan de achterzijde heeft Ironwood Custom Motorcycles een Öhlins-schokbreker gemonteerd, maar niet voor de veer rood gecoat werd. De veringsdelen benadrukken de stoere looks van de door ICM gebouwde Yamaha, zonder overdrijven. Het stukje vakwerk dat de brandstoftank is, is nog zo’n deel wat opvalt door niet op te vallen. Voorspatbord, koplampbeugels, zijschermpjes en de radiateurbeugel zijn ook uit eigen werkplaats. Het zadel werd gemaakt door leertovernaar Marcel Miller van Miller Kustom Upholstery.

Verder is Arjan van den Boom van ICM los gegaan op de uitlaat, welke afgewerkt is met een bepaald niet beschaafd klinkende SC Project-demper. Al helpt het wat geluidreductie betreft ook niet dat er open luchtfilters gemonteerd zijn. De lak is trouwens oorspronkelijk bedoeld voor Lamborghini’s Aventador en gaat onder een overtuigend Italiaanse naam; Grigio Telesto.

TW Steels rol?
De Son of Time-motoren zijn onderdeel van een interessante samenwerking tussen TW Steel en Yamaha Motor Nederland, en afwisselend verschillende Nederlandse custombouwers. Onder de noemer ‘If it ain’t Dutch, it ain’t much!’ presenteren zij telkens weer nieuwe custommotoren gelinkt aan en bepaald model horloge. Beter gezegd nog, trekken TW Steel en – in dit geval Ironwood Custom Motorcycles – inspiratie uit elkaars werk. Die unieke samenwerking tussen de Nederlandse merken levert even zo unieke motoren op.

Foto’s: Andrew Walkinshaw

 

Motorbase

2016 Yamaha XSR700
Yamaha XSR700
Cilinderinhoud 689 cc
Vermogen 75 pk
bouwjaar 2017
Tags:

Gerelateerde artikelen