vrijdag 19 april 2024

Crutchlow blijft bij LCR Honda

De World Supersport-wereldkampioen van 2009 blijft voorlopig lekker waar hij zit. Cal Crutchlow tekent voor seizoen 2017 bij bij het LCR Honda-team en schijnt in onderhandeling te zijn 2018 er maar aan te plakken ook.

En met die bekendmaking tijdens de Dutch TT-persconferentie gisteren, gaat ook meteen de deur dicht voor het gerucht dat LCR in de nabije toekomst in zee zou gaan met Suzuki, om met de eerste GSX-RR satellietmachine aan de start te komen. Cal tekent namelijk specifiek bij LCR Honda, en niet Lucio Cecchinello Racing.

Op zich zou een overstap naar Suzuki geen verkeerde zijn, aangezien de Suzuki’s duidelijk minder moeite hebben dit seizoen dan de Brit op de klanten-Honda. Al ligt een groot deel van het uitblijven van puntenfinishes in het rijden van de Brit zelf. Crutchlow ervaart hetzelfde schromende gebrek aan acceleratie de bocht uit als alle andere RC213V-coureurs, maar compenseert nog te hardhandig, met crashes als gevolg.

Maar de ogen zijn gericht op de stijgende lijn dit seizoen en verbetering voor volgend jaar, met Honda dus.

Foto: 2Snap

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen