donderdag 28 maart 2024

Crutchlow blijft bij Ducati in 2015

Even was het maar de vraag of Crutchlow wel zou blijven of de benen nam. Als volgende in de lange rij van gedesillusioneerde coureurs die hoopten zo snel als Stoner te zijn op de Ducati, kwam Cal tot de bittere conclusie dat de Desmosedici echt een speciaal apparaat is met een handleiding die iedereen kwijt lijkt te zijn.

Al heeft de Brit, en zijn recent eveneens bijgetekende teamgenoot Andrea Dovisiozo, recentelijk wel laten zien dat onder bepaalde omstandigheden met de GP14 te rijden valt, met niet-onaardige resultaten. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat Crutchlow hoopt op het wonder wat uit handen van Gigi Dall’Igna moet komen. De wonder-engineer die Ducati verleden jaar bij Aprilia vandaan kocht is op het moment namelijk bezig de 2015 Desmosedici drastisch anders te maken. 

Crutchlow neemt nu dus de beslissing, en tekent niet voor de optie die hem toestond halverwege het huidig seizoen te beslissen te vertrekken na 2014. Overigens zal Cals vorm dit seizoen nog wel moeten blijken, want hij heeft eerder deze week een operatie aan beide polsen gehad. Hoe hij daarvan hersteld zal de tijd uitwijzen. Datzelfde geldt natuurlijk voor de 2015 Ducati.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen