vrijdag 29 maart 2024

Crosscircuit heeft hulp nodig

MAC Lierop heeft een circuit genaamd De Herselse Bossen. Al behoorlijk lang, sinds 1972. Maar daar willen enkele omwonenden een einde aan maken. Via de juridische weg willen zij de gemeente dwingen de crossactiviteiten te dwarsbomen. Het circuit van MAC Lierop heeft daarom een beetje hulp nodig om dit tegen te houden. En dat kunnen wij ze geven.

De gemeente gaat niet zomaar mee in de argumenten van de bewoners. Het circuit zou onder het overgangsrecht vallen en dus niet gesloten hoeven te worden. Maar echt veel steun kan het circuit niet van de gemeente krijgen. De races werden namelijk altijd gedoogd, een officiële status als circuit kreeg MAC Lierop nooit. Nu zouden omwonenden overlast ervaren van het circuit.

En dus vroeg het circuit ons om hulp. En wie zijn wij om daar moeilijk over te doen? Het is namelijk niet alsof je in Nederland struikelt over de plekken waar legaal gecrosst kan worden. MAC Lierop moet aantonen dat zij al sinds 1972 actief zijn. Dus heb je foto’s, filmmateriaal, aankondigingen, of uitslagen van MAC Lierop-wedstrijden of ander materiaal van 1982 of eerder? Opsturen die hap! “Hopelijk kunnen we met uw steun ons circuit open houden”, aldus Mac Lierop. Dat hopen wij ook!

Foto: Henry Dunnewind

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen