vrijdag 19 april 2024

Contractverlenging TT aanstaande

Dorna, de rechtenhouder van de MotoGP, streeft ernaar meer Grands Prix buiten Europa te laten verrijden. Dit jaar kwam het Amerikaanse Austin er al bij, voor volgend jaar staat ook Argentinië op de kalender. Het aantal GP’s kan echter niet onbeperkt worden opgeschroefd. Meer dan de huidige achttien vindt Dorna niet wenselijk. Meer races buiten Europa houdt automatisch in dat er minder in Europa kunnen worden verreden. Portugal is dit jaar al van de GP-kalender verdwenen en al geruime tijd wordt er gespeculeerd over het afhaken van één of twee (van de vier!) Spaanse GP’s.

TT-voorzitter Arjan Bos is optimistisch voor wat betreft de kansen van Assen om op de kalender te blijven: “De historie en onze staat van dienst, maken dat we een goede kans maken op een nieuw contract. Het TT Circuit Assen heeft bij Dorna een grote reputatie en daar zijn we trots op.”

Het huidige contract loopt tot en met 2016. Vorig jaar tijdens de TT zijn de onderhandelingen met Dorna geopend over een verlenging met vijf jaar, dus de periode 2017 tot en met 2021. Recent is er verder gesproken. Bos hoopt de onderhandelingen (waarbij alles draait om het geld) in Assen te kunnen afronden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen