vrijdag 19 april 2024

Compleet nieuwe Indian lijn

Indian Motorcycle heeft de details bekend gemaakt van de compleet nieuwe Indian Chief familie motorfietsen. In 2014 komen er drie modellen op de markt die samen de line-up van de Indian Chief-lijn vormen. De modellen verschijnen onder de namen Indian Chief Classic cruiser, Indian Chief Vintage soft bagger en Indian Chieftain hard bagger. De prijzen voor Nederland zullen uitkomen rond 26.500 euro (incl. BTW en BPM) en de modellen worden verwacht beschikbaar te zijn in het eerste kwartaal van 2014.
 
Indian Chief Classic
De styling wordt gevormd door de aansluitende spatborden, het echt leren zadel, het instrumentarium op de tank, de druppelvormige tank en het verlichte ornament op het voorspatbord. De 2014 Indian Chief Classic heeft standaard onder andere keyless starten, ABS, cruise control, een volledig dubbele uitlaat, chromen spaakwielen, covers over de remklauwen en een gegoten aluminium frame met geïntegreerde luchtinlaat.
 
De Indian Chief Classic wordt, net als alle 2014 Indian Chief modellen, aangedreven door de compleet nieuw ontworpen en ontwikkelde Thunder Stroke 111 motor. De Thunder Stroke 111 is een 49-graden, luchtgekoelde V-twin met 6 versnellingen. 
 
Indian Chief Vintage
De Indian Chief Vintage heeft quick-release leren tassen met leren franjes, chromen spatborduiteinden en een quick-release windscherm voor eenvoudig bevestigen of verwijderen. Met dezelfde kenmerken als de Indian Chief Classic zoals overhangende spatschermen, gevlochten spaakwielen, instrumentenpaneel op de tank en uitgebreide chroomelementen. 
 
Indian Chieftain 
De Chieftain heeft een kuip met geïntegreerde rijverlichting en een elektrisch windscherm. Tot de standaarduitrusting horen verder harde zadeltassen met afstand bestuurbare sloten en quick-release koppelingen, een audiosysteem met geïntegreerde Bluetooth connectie voor mobiele telefoons en een monitoringsysteem voor de bandenspanning. 
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen