Classic TT Elst afgeblazen

Door Tom in Nieuws, dinsdag 19 Jun 2018 08:06
Gemeente oordeelt dat veiligheidsmaatregelen te kort schieten. Classic TT Elst 2013

Een domper voor de organisatie van de Classic TT Elst dat op 8 en 9 juli gehouden moest worden. De gemeente Overbetuwe vindt dat de veiligheidsmaatregelen die het publiek en deelnemers moeten beschermen tekort schieten.

En dat oordeel kwam gisteren mmet nog geen maand te gaan voor het evenement zou plaatsvinden. In een reactie naar de SAM (Stichting Aanvullende Motorsport) laat medeorganisator Rolf Dracht weten dat het vrijwel zeker is dat de Classic TT dit jaar niet daar zal gaan. Dracht: 'Voor dit jaar hebben we plannen aangepast, publieksgebieden verkleind, oversteekplaatsen laten vervallen, speciale stootkussens aangeschaft, samen met Oss (Classic Races Oss, red.). Nee, niet veilig genoeg. De gemeente laat nu een toetsing doen door een onafhankelijke partij. Hoe dan ook komt daarvan de uitslag te laat. De gemeente gaat aan de hand van deze toetsing bepalen of zulk soort evenementen passend zijn. De burgemeester staat open voor een gesprek, maar zal dat helpen?' 

Uit Drachts woorden druipt de teleurstelling. Dat valt natuurlijk ook wel te begrijpen, zeker als je meetelt dat het evenement vorig jaar ook al niet door kon gaan. Toen kreeg de organisatie de boel niet op tijd rond doordat verschillende rijders en organisaties te maken kregen met afsplitsingen. Het bleek toen te veel werk in een te korte tijd om toch een vol rijdersveld te krijgen waarom besloten werd een jaar pauze te nemen en in 2018 er weer vol tegenaan te gaan. De organisatie gaat samen met de SAM en MON (Motosport Organisatie Nederland) met de gemeente Overbetuwe in gesprek. Wellicht dat er eind september nog iets georganiseerd kan worden.

Foto: Classic TT Elst

Gerelateerde artikelen