vrijdag 29 maart 2024

Cees van Dongen overleden

Op 23 december is oud-wegracecoureur Cees van Dongen aan de gevolgen van een slopende ziekte in zijn woonplaats Capelle aan de IJssel overleden. Van Dongen behoorde tot de meest markante motorcoureurs in de vorige eeuw. De Rotterdammer behaalde in totaal veertien Nederlandse kampioenstitels, een record dat hij deelt met Lo Simons. In 1966 werd hem door de KNMV de Hans de Beaufortbeker toegekend.

Naast de Nederlandse topresultaten boekte hij ook internationale successen, met name in de lichte klassen. In 1969 wist hij zijn enige Grand Prix, in Jarama, te winnen en eindigde hij als derde in het 125cc wereldkampioenschap. Niet alleen was Van Dongen een uitstekende rijder, hij was ook een vermaard technicus. Na het beëindigen van zijn actieve loopbaan, in 1980, begon hij in zijn woonplaats Rotterdam een motorzaak.

In juni van dit jaar bezocht Van Dongen nog de TT van Assen. Vanuit het rennerskwartier zag de races op het circuit waar hij zelf zo vaak aan de start was verschenen. Van Dongen werd 79 jaar oud. Onze gedachten zijn bij zijn vrouw Els, zijn vier kinderen en familie en vrienden.

Foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen