vrijdag 19 april 2024

Captain America te koop

Weet je nog? Easy Rider, één van de belangrijkste films ooit gemaakt, met daarin de beroemdste motorfiets aller tijden: de ‘Captain America’-motor. En juist die motorfiets, een verbouwde Harley-Davidson, wordt binnenkort geveild. De fiets staat voor velen niet alleen symbool voor de film, maar juist voor de vrijheid van de motorrijder, hetgeen in Easy Rider in beeld wordt gebracht door de weidse Amerikaanse landschappen en de rebelse motorrijders.

Na het bioscoopsucces nam de populariteit van motorrijden enorm toe, vooral in Amerika. Iedereen wou net zoals acteur Peter Fonda op een chopper rijden, vele motoren werden gebouwd naar voorbeeld van de originele Captain America.

Leuk feitje trouwens, is dat er ooit vier Captain America’s werden gebouwd. Dit doordat de producenten van de film meerdere motorfietsen wilden hebben om zo vlug op verschillende locaties te kunnen filmen. Helaas voor de producenten werden drie van deze motoren gestolen, nog voordat de eerste opnames begonnen. Er is nooit een spoor van de motorfietsen terug gevonden, waarschijnlijk zijn ze in onderdelen verkocht. Zonde voor de dieven, want de motoren zouden nu heel veel geld opbrengen.

Veilinghuis Profiles in Hollywood verwacht dat de Captain America tussen de 1 en 1,2 miljoen dollar opbrengt. Slik! De veiling is op 18 oktober en je kunt zowel online als via de telefoon meebieden.

Foto boven: ANP

 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen