Breidt Benetton haar imperium uit?

Door Sharon in Nieuws, vrijdag 21 Jul 2017 20:07
De geruchtenstroom gaat verder rondom de verkoop van Ducati. Ducati logo 21072017

De Italiaanse Benneton-familie gaat de strijd aan met andere motormerken en zogenoemde ‘buyout fondsen’ voor de overname van Ducati, wat momenteel (nog steeds) in de etalage staat bij het Duitse Volkswagen. Het bedrijf heeft een eerste bod uitgebracht op het Italiaanse motormerk.

Opvallend nieuws is dat bij deze eerste biedingen geen bod van Harley-Davidson bij zat. Huh, wat zeg je? Het gerucht ging dat de koop al zo goed als rond was met Harley-Davidson? Blijkbaar niet dus. Heeft dit misschien te maken met het feit dat HD minder motoren verkocht heeft in Amerika het afgelopen jaar?

Aanstaande zaterdag kan een korte lijst van bieders geselecteerd worden voor de tweede ronde van de veilig. Wanneer het tot een tweede ronde komt dan is het goed mogelijk dat het moederbedrijf van Benetton gaat zoeken naar een samenwerking met een financiële investeerder, om ervoor te zorgen dat zij daadwerkelijk Ducati kunnen binnen halen. Zal Harley-Davidson echt zijn kans willen laten schieten om Ducati over te nemen? Het antwoord hierop moeten we je helaas nog even verschuldigd blijven.

Volkswagen zal naar verwachting zijn uiteindelijke beslissing baseren op een aantal factoren dan alleen de prijs, waaronder het ondertekenen van een eenvoudige transactie en positieve feedback van de vakbonden, melde één van de bronnen.

 

Bron: Reuters

Gerelateerde artikelen