zaterdag 20 april 2024

Borile start raceafdeling

Onlangs was Borile Motociclette in het nieuws in verband met de Ducati Scrambler en helaas konden we dat geen al te positieve berichtgeving voor het merk noemen. Gelukkig is dat nu wel het geval, aangezien Umberto Borile (president van de kleine motorfabrikant) en Alberto Bassi (CEO van Borile) hebben aangegeven dat ze een raceafdeling beginnen. Corse richt zich allereerst op een snelle versie van de Multiuso 230, waardoor een R toegevoegd kan worden aan de benaming. Momenteel zijn de mannen drukdoende om dit model te bouwen rondom de 88 kilo wegende eencilinder. Gezien de huidige specs lijkt het ons een flinke taak om hier een racemonster van te maken. Maar goed, de Multiuso-R moet binnenkort gepresenteerd worden en uiteindelijk deel gaan nemen aan het Italiaanse Motorally Kampioenschap.

Ook wil het in Milaan gevestigde Borile een machine klaarstomen die later dit jaar mee moet doen in het Italiaanse Enduro-kampioenschap. De naam van het model is al bekend en wordt M-Sport. Dit type moet een evolutie zijn op de Multiuso 230.    

Foto: borile.it

 

 

 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen