zaterdag 20 april 2024

Boetesysteem politie ligt plat

De politie is vanochtend getroffen door een grote internetstoring. Het digitale systeem waarmee normaal gesproken alle boetes op straat worden geschreven, werkt hierdoor niet meer. 

“Er is een storing, die effect heeft op de applicaties die op straat worden gebruikt. Daardoor is het niet mogelijk om mobiel kentekens na te trekken, persoonsgegevens op te vragen en digitaal een bon uit te schrijven”, zo legt politiewoordvoerder Marten Schwandt uit. “Dit is vervelend, want we kunnen nu minder efficiënt werken.”

Volgens Schwandt kunnen er overigens nog wel bonnen worden uitgeschreven, maar moet dit handmatig met een ouderwets bonnenboekje. Het is nog onbekend hoe lang deze situatie zal duren.

De politie benadrukt overigens dat de storing niets van doen heeft met de wereldwijde cyberaanval, waardoor onder andere de Rotterdamse Haven en TNT zijn getroffen.

Update 21:15: de storing is inmiddels verholpen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen