vrijdag 19 april 2024

BMW scootert door

BMW’s elektrische C Evolution-scooter is an sich al iets bijzonders, maar het verbleekt compleet bij de Concept Link-scooter. Waanzinnig in al zijn moderniteiten, maar afgaande op zijn voorgangers wellicht completer dan je denkt.

Het Beierse merk presenteerde de ontwerpstudie namelijk op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este, waar BMW kind aan huis en in het verleden meer dan eens een concept-model presenteerde. En meer dan eens ging de daar getoonde machine plotsklaps ook in productie, zonder heel veel aanpassingen.

Wellicht is dit een uitzondering op de regel, want veel dichter bij de noemer hypermodern gaat het niet vlug komen. Een regulier dashboard? Nee, joh; geprojecteerd head-up display. Een conventioneel buddyzadel? Ach, waarom als je een verstelbaar sportief enkelzitszadel kunt hebben, dat ook tot een ruime tweepersoonzadel verbouwd kan worden?

Link leggen?
De naam Link is gekozen omdat de scooter te koppelen valt aan je smartphone en alles dat je telefoon kan, daar kan het Link Concept je bij helpen. Van je agenda en je appjes, tot je social media en muziek. Het mooiste is nog dat de scooter meedenkt, dus als jij aangeeft op vrijdagmiddag om vijf uur een vrijdagmiddagborrel hebt in het plaatselijk bruin café, dan stelt de Link vanzelf je navigatie in. Heel slim dus.

Het concept kan goed de opvolger van de C Evolution inluiden en een veel waardiger opvolger zou je niet gemakkelijk verzinnen. Mits de snufjes allemaal het productiemodel halen, welteverstaan.

Foto’s: BMW Motorrad

[justified_image_grid ids=24689,24690,24691,24692,24693,24694,24695,24696,24697,24698,24699]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen