woensdag 17 april 2024

BMW gaat door met veiligheid

Waar gaat dit eindigen? We hebben geen idee, maar volgen de nieuwe trend op het gebied van veiligheid op de voet. Het laatste nieuws? Na smartphones zijn we doorgegroeid naar smart vervoersmiddelen. Onderling communicerende voertuigen welteverstaan. Want dat is precies wat BMW samen met andere deelnemers aan het project simTD (Safe and Intelligent Mobility – Test field Germany) hebben ontwikkeld.

Niet nieuw maar het grote verschil is dat BMW ook rekening houdt met motorrijder en dus een aangepast systeem heeft ontwikkeld voor de motorfiets. Het systeem is gebaseerd op een snelle WLAN-verbinding, waarover de verschillende uitgeruste voertuigen kunnen communiceren. Zowel in het verkeer, waarbij het handig is om snelheid en richting van de omliggende voertuigen te weten (Cross Traffic Assistant), als in combinatie met de omgeving zoals wegopbrekingen en verkeersborden (Traffic Sign Assistant).

Het systeem is nog volop in ontwikkeling, maar verwacht binnenkort de eerste resultaten hiervan in je auto of op de motor terug te vinden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen