donderdag 28 maart 2024

EICMA: BMW C400G(ran)T(urismo)

Zoals je een dikke C600 Sport en C650 GT hebt, levert BMW naast de C400 X nu ook de C400 GT. Net als bij de forse 650 is de G(ran)T(urismo) meer toegespitst op kilometervreters. Het windscherm is een stuk hoger en BMW heeft zelfs een nog hogere ruit in de accessoirelijst. Bagage vindt een plekje onder het zadel en twee losse bagagevakken in het dashboard.

Dikkere kont
De styling is een stuk dikker en volwassener dan de speelse en eigenwijze C400 X. De kont groeide flink door de knipperlichten in het kuipwerk op te nemen. BMW past hetzelfde trucje aan de voorkant toe. Al het polyester voegt wel acht kilo gewicht toe, de C400 GT weegt 212 rijklare kilo’s. Het blok met maximaal 34 pk weet daar wel raad mee. Natuurlijk grossiert deze voor de forens bedoelde scooter in elektronische hulpmiddelen. Dankzij BMW’s Connectivity – wel even de portemonnee trekken voor het 6.5” TFT-scherm – kun je onderweg bellen, naar muziek luisteren en aanwijzingen van het navigatiesysteem doorkrijgen.

Foto’s: BMW

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen