donderdag 28 maart 2024

Bizar verloop Talent Cup-races Oschersleben

Tijdens het ONK-evenement op Motorsport Arena Oschersleben in Duitsland stonden twee wedstrijden van de Talent Cup 600 gepland. Manuël Wienen reed in de eerste race de sterren van de hemel. De tweede wedstrijd verliep helaas heel anders. Na een herstart leek het er even op dat de coureur uit Dalfsen weer zou schitteren. Maar een crash gooide roet in het eten.

Vanwege de hevige regenval en de harde wind werd door de wedstrijdcommissie besloten alle races in te korten met twee ronden. De Talent Cup 600-coureurs zouden daardoor in totaal 9 keer langs start-finish komen. Tenminste… dat was de bedoeling.

In de eerste race was het vooral in de kopgroep stuivertje wisselen. Wayne Tessels stond op pole position, maar Kevin van der Gulik, die als vijfde was gekwalificeerd, kwam als leider door de eerste bocht. De Suzuki-coureur van het Niwa Racing Team wist deze plaats niet vast te houden, doordat hij in de derde ronde van de baan schoof. Hij stapte wel weer op, maar kon niet verder komen dan een elfde plek.

Teseels daarentegen bleef constante tijden rijden, waardoor hij een fraaie derde positie wist binnen te slepen. Bij de nummers 1 en 2 was het tot het laatste moment spannend. Rob Hartog en Manuël Wienen maakten er een waar spektakel van, door steeds te wisselen van leiderspositie. Toen de rode vlag na de zesde ronde werd gezwaaid, vanwege het enorme slechte weer, was het Wienen die voorop lag. Hartog finishte kort achter de coureur uit Dalfsen.

Race twee werd onder droge omstandigheden verreden. Tessels stelde direct orde op zaken. Al in de eerste ronde kon de leider in het kampioenschap een groot gat slaan tussen hem en Wienen. Maar dit was van korte duur. Een valpartij in de SuperCup B-groep zorgde voor een rode-vlagsituatie en een herstart.

Met goede moed gingen de Talent Cup 600-coureurs opnieuw van start, maar ook deze ronde verliep niet zoals de jonge talenten hadden gewild. Wienen vloog de bocht uit, met alle gevolgen van dien. De rode vlag werd wederom gezwaaid en betekende bovendien het einde van de wedstrijd. Later bleek dat Wienen zijn been op twee plekken had gebroken en naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

Uitslag race 1: 1 Manuël Wienen (14:13.138), 2 Rob Hartog (14:14.005), 3 Wayne Tessels (14:18:551), 4 Jaco Boonen (14:58.609), 5 Mick Jansen (14:59.146), 6 Tommy Sentges (15:01.855), 7 Roy van Sambeek (15:03.719), 8 Dennis Verbeke (15:03.737), 9 Terrel Bivens (15:07.930), 10 Joël Wienen (15:20.147), 11 Kevin van der Gulik (15:47.306). Op 1 ronde: 12 Jerrey Duits (14:31.596), 13 Daphe Hop (14:33.347)

Uitslag race 2: geen.