vrijdag 29 maart 2024

Bijzondere tentoonstelling Piaggio

Corradino D’Ascanio, de luchtvaartingenieur die de Vespa scooter uitvond, is het onderwerp van een bijzondere tentoonstelling, opgezet en georganiseerd door de Piaggio Foundation. De tentoonstelling in het Piaggio Museum in Pontedera (www.museopiaggio.it) is geopend tot en met 31 januari 2012 en een ‘moet-je-gezien-hebben’ voor echte fans.

In het museum wordt een uitgebreide selectie getoond van projecten, originele schetsen, documenten en eigentijdse publicaties, alsmede de oudste Vespa-modellen uit de collectie van het Piaggio Museum. Sinds de ontwikkeling van het eerste model, de ‘98cc’, door D’Ascanio gepatenteerd op 23 april 1946, zijn er ruim 17 miljoen Vespa’s geproduceerd en wereldwijd verkocht.

En het succes van de eerste en meest beroemde scooter gaat maar door: de verkopen van Vespa dit jaar staan op het punt de opmerkelijke mijlpaal te passeren van 150.000 stuks in slechts één jaar. In 2003 werden er nog 50.000 Vespa-scooters verkocht, maar sinds 2006 heeft Piaggio jaarlijks ruim 100.000 scooters verkocht en het cijfer groeit nog steeds.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen