donderdag 28 maart 2024

Bedankt voor die Harley

Zonder zelf er een kilometer op gereden te hebben, is de Harley-Davidson van paus Franciscus verkocht via veilinghuis Bonhams. In Parijs werd vandaag de Dyna Super Glide in zes minuten tijd geveild per telefoon voor een bedrag van € 241.500,-. Dat is veel, zeker gezien Bonhams zelf had verwacht dat de Amerikaanse twin zo’n twaalf tot vijftienduizend euro zou gaan opleveren. Ietsje meer dus. Een leren Harley-jas ging ook voor een recordbedrag de deur uit, want leverde maar liefst € 57.500,- op. De opbrengst gaat naar Caritas Roma, die het geld gaan besteden aan renovatie van Don Luigi di Liegro hostel en soup kitchen dat zich aan de Termini treinstation in Rome bevindt. Paus Franciscus, die de motor kreeg vanwege het 110-jarige bestaan van H-D, heeft vast een klein vreugdedansje gemaakt na het horen van deze bedragen. 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen