dinsdag 16 april 2024

Auto of motor…

Een intensieve samenwerking tussen de teams van Peugeot auto’s en Peugeot scooters heeft als resultaat de Metropolis 400i opgeleverd. De driewieler die ook met een autorijbewijs bestuurd mag worden, als deze behaald is voor januari 2013. 
 
 
De Metropolis is voorzien een nieuw ontwikkeld 400 cc 4-takt motorblok met 4 kleppen en een vermogen van 37,2 PK en een koppel van 38,1 Nm. De topsnelheid van deze motorscooter ligt volgens Peugeot rond de 140 a 150 km/u. De tank heeft een inhoud van 13,5 liter en het totaal gewicht is 256 kg. De volledige fabricage vindt plaats in Frankrijk. Voor het starten zal geen sleutel nodig zijn, want de Metropolis heeft geen contactslot. Doormiddel van een smartkey is de driewieler direct van het stuurslot te halen en kan de startknop worden ingedrukt. 
 
 
Vanaf november 2013 is de Metropolis leverbaar voor een verkoopprijs van 10.199 euro, de RS uitvoering kost 10.299 euro en wordt geleverd in een titanium kleurstelling.  
 
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen