donderdag 28 maart 2024

Audi: ‘Ducati is not for sale’

Ducati verkaufen wir nicht!‘, mag dan wel minder internationaal zijn dan ‘Ducati is not for sale’ of ‘Ducati is niet te koop’, maar Duits is een taal van duidelijkheid en dat is de boodschap van Audi-topman Rupert Stadler sowieso; Audi blijft de scepter zwaaien over het merk uit Bologna.

Overigens is ook dat andere roemruchte Italiaanse merk waar Audi de baas is veilig gesteld van een eventuele executieverkoop, want ook Lamborghini blijft onder de vleugels van het VW-concern. ‘Ze zijn en blijven onderdeel van VAG, hoe dan ook’, aldus Stadler.

Even leek het erop dat Audi en moederfirma Volkswagen de Italiaanse fabrikanten los wilden laten om zich meer te richten op de kern van het bedrijf; auto’s. Zeker omdat berichten boven kwamen drijven dat VAG ook van de scheepstak van MAN afwilde, leek het een vrij zekere zaak. Nu blijkt niets minder waar.

Ook de sjoemelsoftware-affaire werd genoemd als reden voor een eventuele afstoting, ter compensatie voor de miljarden die ‘Dieselgate’ Volkswagen gekost heeft het afgelopen jaar.

Met name voorzitter van de raad van bestuur Ferdinand Piëch zal tevreden zijn met de uitspraak want Ducati schijnt de Oostenrijker dicht aan het hart te liggen. 

Foto: Audi

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen