donderdag 28 maart 2024

Alpinestars vs Dainese: ronde twee!

Dik drie jaar geleden togen twee van ’s werelds bekendste motorkledingmerken naar het gerecht. Niet zo zeer de een op ‘uitnodiging’ van de ander, maar allebei met de insteek dat de ander verkeerd bezig is. Inmiddels heeft het Hof in Duitsland uitspraak gedaan en de winnaar is…

Laten we eerlijk zijn; het gaat om veiligheid en dan zijn er enkel verliezers wanneer een fabrikant gesommeerd wordt verkochte producten terug te roepen en de schadevergoeding die Alpinestars aan Dainese als winnende partij over moet maken, zou beter besteed zijn aan verdere ontwikkeling van de techniek. Maar ja, uiteindelijk verkopen zowel Dainese als Alpinestars veiligheid aan jou en mij, mits daar geld mee verdiend kan worden. Geen van tweeën staat immers te boek als filantropische instelling.

Wel is het een fikse klap voor Alpinestars, die door het Hof in München keihard met de neus op de feiten gedrukt wordt over patent- en octrooischending bij de ontwikkeling van hun Tech-Air airbagpakken. Dainese wordt in het gelijk gesteld en daarmee is al dat Alpinestars met die ‘onrechtmatig gebruikte technologie’ produceerde bij wet illegaal verkocht – enkel in Duitsland voor nu – en dient men het dus terug te roepen uit zowel de winkels alsmede de spullen die al bij de consument in de kast hangen.

Of er nog een derde ronde komt? Ga er maar vanuit! Alpinestars heeft in de zaak nog één kaart te spelen over, want ze kunnen nog aankloppen bij het Bundesgerichtshof (Duitslands hoogste rechtsinstantie) voor een beroep. Zou die derde ronde er komen, dan kan het wellicht nog een Europees of wereldwijd staartje krijgen… 

We houden je op de hoogte.

Afbeelding: Alpinestars en Dainese / Motor.nl

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen