woensdag 24 april 2024

Test: Alpinestars Gran Torino GTX

Hoewel normaal gesproken niet vies van de nodige (plastic) opsmuk heeft het Italiaanse Alpinestars zich bij deze laars aardig ingehouden. Of aangepast aan de (toer)clientèle, zo zou je het beter kunnen zeggen. De Gran Torino is een laars om kilometers mee te vreten, weer of geen weer, het esthetisch belang is ondergeschikt. Om de voeten droog te houden, zijn de leren laarzen uitgerust met een Gore-Tex-binnenvoering. Met de deur in huis: waterdicht is de laars zeker. De eerste stevige herfstbuien wisten de Gore-Tex-barrière in elk geval niet te slechten. Hoewel de laars wel ademt, blijft de koude buitenlucht aardig buiten de deur, één van de voordelen van het Gore-Tex-membraan. Thermosokken in de wintertijd blijven echter ook in dit geval zeker een aanrader. Het feit dat het niet zo’n grove laars is, komt het rijgevoel en de bediening in elk geval ten goede. De zool is niet extreem dik en ook de neus is vrij galant, beide positief bij rem- en schakelwerk. Ook valt de schacht zonder noemenswaardige problemen weg te moffelen onder je motorbroek. En ja, lopen doen ze prima. Degelijk, maar serieus goed.

Adviesprijs € 189,95

+ Pasvorm, waterdicht, no nonsense
– Oogt erg degelijk

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen