Ahoy; Moto Morini zet nieuwe koers

Door Nick in Nieuws, maandag 29 Mei 2017 13:05
De 1.187cc V2-aangedreven Corsaro is terug! 2017 Moto Morini Corsaro 1200 ZZ

Moto Morini, zo'n merk dat meteen de oren doet spitsen. Historisch, temperamentvol... de clichées over Italiaanse motormerken als deze heb je te over. Meermalen ging het merk (zowat) over de kop, maar nu keert de Corsaro terug in Euro 4-trim zelfs.

De Moto Morini Corsaro - wat boekanier betekent - 1200 ZZ is voor 2017 Euro 4-legaal met alles er op en eraan, een flinke update incluis. Behalve een aangepast blok en gemoderniseerde elektronica, krijgt de Corsaro ZZ ook een TFT-kleurenscherm en radiaal gemonteerde M50-remklauwen van Brembo. Verder zijn een slipperclutch en quickshifter standaard uitrusting. We heten de Corsaro met een dergelijke weelde aan upgrades dan ook graag welkom in de 21e eeuw.

Behalve dat Moto Morini openstaat voor het op aanvraag produceren van specials, gaat er ook het gerucht dat er al een scrambler-versie van de Corsaro in de maak is. Voor dergelijke grote stappen gemaakt kunnen worden, dient men wel eerst het dealernetwerk opnieuw uit te rollen. Als dat eenmaal definitief is, lijkt er dus veel te kunnen voor het roemruchte Italiaanse merk.

Foto's: Moto Morini

 

Tags: Moto Morini,

Gerelateerde artikelen